SUPERPUTEREA numita DISCIPLINA

 

Tot vorbesc cu diferite persoane pe subiectul slabire si constat cu uimire as spune, ca majoritatea considera disciplina un lucru foarte greu de atins. 

Si mi se spune ( eu o simt de parca as avea superputeri) ca eu sunt disciplinata, de aia am slabit si imi mentin greutatea.

 

De fapt simt ca disciplina ar fi considerata o superputere plus ceva valente negative.

 

Oare si tu gandesti la fel?

 

Cred ca treaba asta ni se trage din perioada comunista, cand disciplina era aplicata cu forta, iar acum de cand am trecut de cealalta parte a baricadei consideram ca tot ce s-a facut atunci era gresit, implicit si disciplina.

 

Dar vin eu si te intreb: Oare ai obtinut vreun rezultat notabil in viata ta fara disciplina?

 

Ca sa inveti sa scrii si sa citesti îți trebuie sa ai disciplina de merge la scoala zi de zi si de a repeta si de a gresi de mii, zeci de mii de ori chiar pana sa inveti.

Ca sa obtii banii necesar traiului te trezesti in fiecare zi si mergi la munca.

Ca sa arati cat de cat decent trebuie ca in fiecare zi sa ai disciplina de a face un dus, de a te da cu o crema, de a alege si a pune pe tine niste haine dragute, de a te aranja un pic.

 

Si in cele din urma, ca sa ajung la ale noastre dureri, ca sa slabesti trebuie sa ai puterea (disciplina) ca zi de zi sa faci alegerile care te duc catre silueta visata.

 

De fapt datorita faptului ca nu a fost cultivata disciplina de mici in noi, am ajuns ca adulti sa avem o gramada de probleme… exact din cauza noastra.

 

Stim ca ceea ce facem este gresit, stim care este varianta corecta (sau macar oleac’ mai buna)…. si totusi nu reusim sa o facem.

Sau reusim pentru o perioada mai scurta sau mai lunga… si iar revenim pe fagasul vechilor proaste obiceiuri.

 

Si asta doar fiindca ne lipseste disciplina.

 

Dar de fapt ce este asta?

 

Am auzit recent o definitie care chiar mi-a placut si mi s-a parut tare buna: disciplina este abilitatea de a-ti da singur o comanda si de a o executa.

 

Cum ti-am mai spus, rolul meu este sa te provoc sa gandesti, ca sa-ti dai seama unde gresesti. Poate si tu in subconstientul tau consideri disciplina un lucru rau, sau un lucru greu de realizat.

 

Si poate tocmai de asta nu reusesti sa slabesti.

 

Si eu sunt in aceeasi oala, gresesc in fiecare zi si imi dau seama de asta. Lucrez cu mine in fiecare zi, incerc sa ma corectez.

 

 

Dar ce poti face ca sa te tratezi?

 

Pasul 1: Sa-ti dai seama cand gresesti. Asta e chiar usor as spune.

 

Pasul 2: Sa nu iti propui din prima sa faci lucruri marete. Ia-o incetisor.

 

Poti la inceput sa iti propui sa nu mai cumperi alimente care stii ca nu iti fac bine, ca sa nu le mai ai in fiecare zi sub nas.. 

Poti incepe sa nu mai gatesti mancaruri de care stii ca nu ai nevoie.

Poti incepe sa faci 5 genuflexiuni dimineata. Atat. Nu mai mult.

Propune-ti sa bei apa dimineata din cel mai mic pahar care-l ai in casa sau daca nu ai asa ceva pune un sfert de pahar normal. 

Eu zic ca variantele astea pot fi puse in aplicare.

 

Pasul 3: facandu-le pe primele 2 vei castiga incredere in tine ca poti si cu timpul vei ajunge sa faci lucruri mai consistente care sa te impinga mult inainte.

 

 

Superputerea disciplinei este si in tine, numai ca nu a fost cultivata in mod constient.

 

Ce zici… se pot pune in practica recomandarile acestea?

Astept un raspuns de la tine.

 

Tinem aproape.

Oana